Het belang van schoon drinkwater in de pluimveehouderij

De werking van het Impex I-Flush automatisch spoelsysteem

Schoon drinkwater is essentieel voor de gezondheid en productiviteit van pluimvee. Het bieden van hoogwaardig drinkwater aan kippen, kalkoenen en andere gevogelte kan een aanzienlijke impact hebben op de algehele prestaties en het welzijn van de dieren. Dankzij de vooruitgang in technologieën zoals sensoren en slimme spoeltechnologieën, kunnen pluimveehouders nu de waterkwaliteit nauwkeurig controleren en handhaven.

Geissler Installatietechniek biedt een geavanceerd oplossing: het Impex I-Flush spoelsysteem. Dit slimme systeem maakt gebruik van sensoren om de waterkwaliteit continu te controleren en een automatische spoelcyclus te activeren wanneer dat nodig is.

Het Impex I-Flush spoelsysteem is gebaseerd op een slimme spoelcomputer die zorgt voor een efficiënte en effectieve reiniging van het drinkwatersysteem in pluimveestallen. Het systeem is zowel geschikt voor bestaande stallen als nieuwbouw en kan eenvoudig geïntegreerd worden in de bestaande infrastructuur.

Maar hoe werkt het I-Flush automatisch spoelsysteem precies?

Het systeem maakt gebruik van sensoren die de waterkwaliteit meten op verschillende parameters, zoals temperatuur, pH-waarde en geleidbaarheid. Deze sensoren zijn strategisch geplaatst in het drinkwatersysteem, waardoor ze een accuraat beeld kunnen geven van de kwaliteit van het water.

Wanneer de sensoren een afwijking in de waterkwaliteit detecteren, bijvoorbeeld een verhoogde concentratie van verontreinigingen, zal de spoelcomputer automatisch een spoelcyclus starten. Tijdens deze cyclus worden de leidingen en drinknippels gereinigd door middel van een krachtige waterstroom. Dit verwijdert sedimenten, bacteriën en andere verontreinigingen, waardoor de waterkwaliteit hersteld wordt.

i-flow-drukregelaar

De voordelen

Het I-Flush spoelsysteem biedt tal van voordelen voor pluimveehouders. Allereerst zorgt het voor een continue monitoring van de waterkwaliteit, waardoor eventuele problemen snel worden gedetecteerd en aangepakt. Dit draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van de dieren, wat resulteert in een verhoogde productiviteit en kwaliteit van de eieren of het vlees.

Daarnaast is het I-Flush systeem zeer gebruiksvriendelijk. Het is volledig geautomatiseerd en vereist minimale handmatige interventie. Pluimveehouders kunnen erop vertrouwen dat het systeem nauwkeurig de waterkwaliteit bewaakt en indien nodig actie onderneemt.

Geissler installeert deze oplossing voor gezond drinkwater

Wilt u meer informatie over het Impex I-Flush spoelsysteem en hoe het uw pluimveebedrijf ten goede kan komen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze professionele installateurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en een op maat gemaakte oplossing te bieden die aan uw specifieke behoeften voldoet.

Zorg ervoor dat uw pluimvee profiteert van de voordelen van schoon drinkwater met het betrouwbare en geavanceerde Impex I-Flush spoelsysteem. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Geissler Installatietechniek u kan helpen uw pluimveehouderij naar een hoger niveau te tillen.

Samen tot de beste oplossing komen

Voor iedere situatie is een maatwerk oplossing. Onze specialisten denken graag met u mee! Vul onderstaand formulier in en wij bellen u snel terug.