Warmtepomp maakt pluimveehouder zelfvoorzienend

Bij een pluimveehouder in Haarle heeft Geissler Installatietechniek hun warmtepompen in bedrijf gesteld. Daarmee zijn ze niet meer afhankelijk van de extreme gasprijzen. Samen met de eigen opgewekte stroom middels zonnepanelen, maakt dat de ondernemer nagenoeg zelfvoorzienend is geworden. De kuikens kunnen genieten van een stabiele en comfortabele temperatuur.

De drie vleeskuikenstallen waren al voorzien van vloerverwarming, wat het gebruik van warmtepompen optimaliseert. Twee stallen worden verwarmd met een 45kW warmtepomp en de derde stal met een 56kW warmtepomp (ca. 25w per m²). Deze zijn geplaatst in een hybride opstelling. Bij buitengewoon koud weer kan de cv-installatie nog bijspringen als back-up, als de gewenste temperatuur eventueel niet gehaald wordt. Standaard produceert de warmtepomp warm water van minimaal 55°C. Ook de al aanwezige waterverwarmde heater is aangesloten op het circuit en kan worden gebruikt als bijverwarming.

De pluimveehouder is erg blij dat de warmtepomp juist nu gerealiseerd zijn, nu de energieprijzen uit het dak schieten. Ze gaan ongeveer 18.000 m³ gas besparen, wat overeenkomt op 175.000 kW/h per jaar. Met de huidige gasprijzen zou betekenen dat de investering met ca. 3,5 jaar is terugverdiend.

Per boerderij is de situatie anders. Geissler Installatietechniek kan u adviseren of het investeren in duurzame oplossingen voor uw locatie ook lonend kan zijn. Neem gerust contact met ons.

Samen tot de beste oplossing komen

Voor iedere situatie is een maatwerk oplossing. Onze specialisten denken graag met u mee! Vul onderstaand formulier in en wij bellen u snel terug.