Open dagen

Opendag jubileum

Geissler Installatietechniek viert 100-jarig jubileum met opendag! 

Als specialist op het gebied van technische installaties in de agrarische sector, viert Geissler Installatietechniek haar 100-jarig jubileum. Dit jubileum laten zij niet onopgemerkt voorbij gaan en vieren dit met een opendag op zaterdag 28 september, van 10.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag 27 september nodigen zij hun relaties en leveranciers uit om het jubileum gezamenlijk met Geissler te vieren. De rode draad van het jubileum is de ontwikkelingen van Geissler en de agrarische sector in het verleden, heden en de toekomst!

Wees welkom op opendag op 28 september!

Zaterdag 28 september van 10.00 – 16.00 uur heet Geissler alle belangstellenden graag welkom aan de Handelsweg in Lemelerveld. Heeft u dus altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen bij Geissler of bent u benieuwd naar onze werkzaamheden? Kom dan gerust langs! We nemen u graag mee in de wereld van de installatietechniek en laten ook de kinderen kennismaken met techniek.

Een stukje historie

Omstreeks 1874 werd een Duitse industrieel eigenaar van de toenmalige beetwortelfabriek in Lemelerveld. Hij stelde daar ook enkele Duitse medewerkers in dienst waaronder Franz Gustaf Geissler. Diens zoon begon een fietsmakerij in het dorp en niet veel later een taxibedrijf.

Via de landbouwsmederij groeide Geissler uit tot een bedrijf dat zich concentreerde op de levering van melkmachines met daarnaast allerlei installatiewerkzaamheden. Met de jaren veranderde de agrarische sector van gemengde bedrijven naar grotere intensieve bedrijven. Geissler installatietechniek groeide mee en specialiseerde zich in deze sector.

Innovaties nemen een sprong

Doordat wet- en regelgeving op het gebied van mest en milieu toenamen, namen de ontwikkelingen in de agrarische sector na het jaar 2000 enorme sprongen. Regelgeving rondom CO2/stof reductie en dierenwelzijn waren voor Geissler aanleiding om samen met hun relaties en leveranciers innovatief te denken en nieuwe systemen te ontwikkelen. Zo hebben zij diverse warmteterugwinning en milieubeschermende systemen geïnstalleerd. “Deze ontwikkelingen blijven altijd doorgaan, en ook hier blijven we in de toekomst samen met onze relaties en de medewerkers op in spelen. Zo zijn we samen met een partner op het moment ook bezig met de ontwikkeling van systemen voor meelwormproductie”, aldus eigenaar Ben Reuvekamp.

De mensen maken het werk

Projecten slagen door de goede samenwerking met de klant en de betrokken inzet van medewerkers. “In gesprek gaan met de klant om zo samen op zoek te gaan naar de beste oplossing, dat is de manier waarop wij als Geissler graag werken. Onze mensen maken het verschil. Daarom zijn we ook altijd op zoek naar technische vakmensen die een stap extra willen zetten voor de klant. Naar mensen die uitdaging hebben in maatwerk, geen standaard oplossingen maar meedenken en de handen uit de mouwen willen steken”.