Pluimveestal aanpassen naar Beter-Leven concept

Voorwaarts in de pluimveesector met aanpassingen aan stallen

Voor een duurzame en gezonde toekomst voor veehouderijen is het noodzakelijk om ingrijpende aanpassingen te doen aan de bestaande stallen. Zeker binnen de stikstofdoelstellingen die de overheid heeft bekend gemaakt. Bato Agri B.V. maakt daarom de stap naar het concept van de dierenbescherming: 1 ster Beter Leven. Geissler Installatietechniek heeft de bestaande stallen geschikt gemaakt en de nodige aanpassingen verzorgd samen met bouwbedrijf Van Pijkeren. Lees hier wat Erik de Groot beweegt om hun stallen aan te passen.

Erik de Groot van Bato Agri B.V.: ‘Het is een hele stap, maar wij zien dit als een mooie slag voorwaarts in de pluimveehouderij, wat erg goed past binnen de kringlooplandbouw, en de stikstofreductie doelstellingen zoals het kabinet voor ogen heeft. Na jarenlang reguliere vleeskuikens Ross 308 te hebben gehouden, maken we de overstap naar 1 ster Beter Leven. Door de samenwerking met De Heus voeders B.V. en Storteboom Two Sisters B.V., is er nu voor Bato Agri B.V. ruimte voor deelname aan dit mooie concept. We zijn nu in staat om het vlees dat wij produceren lokaal te vermarkten via de retail. Het beste concept bestaat niet, maar wanneer je in staat bent om snel in te spelen op de veranderde vraag vanuit de markt, dan heb je de juiste kaarten in handen.’

Door de bestaande stallen aan te passen met wintergartens, daglicht en ruime uitloopschuiven kan Bato Agri B.V. deelnemen aan het concept. Ook is er inmiddels een start gemaakt met een uitbreiding van vier nieuwe stallen en een centrale loods (met kantoor, kantine, sturing- en regelmanagementruimte, centrale waterbehandelingsruimte en sanitaire voorzieningen). Dit wordt gebouwd door Van Pijkeren en volledig door Geissler geïnstalleerd. Deze nieuwe stallen worden in 2023 in gebruik genomen.

‘In Geissler en Van Pijkeren hebben wij de partners gevonden voor het ombouwen en geschikt maken van de bestaande pluimveestallen. We doen al jaren zaken met elkaar en ook nu is het succes van de jarenlange samenwerking zichtbaar. Goede communicatie, vertrouwen in elkaar hebben en de juiste mensen op de juiste plek zetten is hierin doorslaggevend. In de stallen zal het ras Hubbart 757 worden gehouden, wat past bij het conceptvoorwaarden van 1 ster Beter Leven. Hiermee hopen weer klaar te zijn voor de komende jaren en kijken we uit naar een mooie toekomst voor ons bedrijf’, vertelt Erik.

De werkzaamheden van Geissler Installatietechniek:

 • Nieuwe voerlijnen met dikke buis en LAE pan

 • Nieuwe drinklijnen van Impex, voorzien van I-flex 15 nippels

 • Uitloopschuiven van 4,75 meter

 • LED verlichting

 • Oplierbare gordijnen voor gecombineerde uitloop

 • Lubing koelpompen

 • Elektrotechnisch installatiewerk

 • Herinregelen klimaattechniek

Samen tot de beste oplossing komen

Voor iedere situatie is een maatwerk oplossing. Onze specialisten denken graag met u mee! Vul onderstaand formulier in en wij bellen u snel terug.

Projecten waar we ook trots op zijn

Projecten waar we ook trots op zijn

 • Energieneutraal bedrijfspand opgeleverd bij SealEco

 • Nieuwe leghennenstal met uitlopen, wintergarden en skybox

 • Vernieuwing legkippenschuur