Vleesvarkensstal

Vleesvarkensstal te Dalfsen

Vleesvarkensstal Dalfsen

In Dalfsen heeft Geissler installatietechniek een vleesvarkensstal geïnstalleerd. Dit project hebben wij samen met onze partner Nijenkamp stalinrichting mogen realiseren.

Hier een beknopte omschrijving van onze werkzaamheden

Klimaatbeheersing.

De stal is voorzien van het Fancom Central Flow systeem. CentralFlow is een slimme variant op de gangbare centrale afzuigsystemen waarmee u nog eens 20% extra aan energie bespaart. Per afdeling wordt een IVM eindstation geplaatst. Dit eindstation geeft direct de belangrijkste informatie van de afdeling weer. Zo verschijnt standaard de gemiddelde temperatuur van de afdeling en de huidige ventilatiestand op het scherm en na een druk op het scherm verschijnt ook de gemeten of streefwaarde van de ventilatie.  Het ventilatiekanaal is voorzien van  Fancom 3480 P ventilatoren aangesloten op een Danfoss frequentie regelaar. Per afdeling zijn Fancom Atm meet en regelunits geplaatst.

Elektrische installatie.

In de stal zijn Valk LED armaturen geplaatst. Om een goede licht verdeling te krijgen en om te voldoen aan de normen zijn de armaturen opgehangen aan de boven verbinding van de hokinrichting.

Verwarming

Voor de verwarming is een rondpomp-nivellerings installatie geplaatst. Bij zo’n systeem wordt het water door de verschillende afdelingen rond gepompt. De oudere dieren warmen daarmee de jongere dieren op.

Luchtwasser.

De stal is voorzien van een biologische combi luchtwasser. Deze wasser voldoet aan de norm BWL 2009.12 en heeft een capaciteit van 188.000 m³/h. De unit is op een plateau geplaatst. De technische ruimte is separaat geplaatst. Hierdoor wordt de controle van de unit makkelijker.

Noodstroom

Voor de noodstroomvoorziening is een FG Wilson generatorset aan met een vermogen van 60 kVA – 87 ampère geplaatst. Het aggregaat is voorzien van een automatische netovername.