ReHeat

Heetwatersystemen en zonnecollectoren

ReHeat

Heetwatersystemen en zonnecollectoren

Gratis warm water van de zon!
Direct tot 90% besparen op energierekening.

Toepasbaar bij agrarische sector, campings en horeca

Gratis warm water maak je met de zon! De nieuwste innovatie van de ReHeat zonneboiler zit in de kern van de heatpipe. Met de heatpipes van ReHeat is de warmteopbrengst optimaal voor grote warmwaterbehoefte in de agrarische en recreatieve sector. Heatpipes, ook wel vacuümbuizen genoemd, hebben een veel hoger rendement dan de bekende vlakke plaat collectoren. Door de ronde vorm van de vacuümbuizen valt de zon gedurende de hele dag loodrecht op de heatpipe. Ze hebben maar weinig zonlicht nodig om te kunnen presteren en doen dat ook bij een erg lage buitentemperatuur. Zelfs bij -20°C levert de collector bij voldoende straling warm water. Ze zijn zeer gevoelig voor UV straling en dus geeft het systeem op donkere dagen nog veel warmte af.

Het systeem is probleemloos te combineren met de energiezuinige boilers van ReHeat. Het water eerst opgewarmd door de zon en indien nodig na verwarmd door de FlexHeat of AgriHeat (gas of elektra/zonnestroom). Combineren is extra besparen! Heatpipes kunnen op zowel een schuin- als plat dak gemonteerd worden.

Onmiddellijke besparing op het energieverbruik

Meest complete zonneboiler van Europa

Hoogste efficiëntie van zonlicht naar energie: 610 kWh/m2

Door vacuüm zeer goed geïsoleerd: werkt ook bij -20°C

Minder ballast nodig dan reguliere collectoren

Schoonmaken niet nodig dankzij antivuil glascoating

Goede match met cv, zonnepanelen en WTW installatie

Service- en montagevriendelijk: bij vervangen van buis is het niet nodig de druk van het systeem te halen

Agrarische sector

Hoe meer heet water, hoe groter de besparing. Melkveehouders en mesterijen weten als geen ander wat de waterbehoefte doet met het energieverbruik. Voor de dagelijkse reiniging van een melkstal of robots en het driedaagse spoelen van de tank is altijd veel heet water nodig. Hetzelfde geldt voor het aanmaken van grote hoeveelheden kalvermelk. Door middel van een zonneboiler wordt dit water aanzienlijk voorverwarmd. Soms is na verwarming niet eens meer nodig!

Combineren betekent extra besparen. De energiezuinige ReHeat boerderijboilers zijn namelijk zeer goed te combineren met zonnecollectoren of een WTW-installatie. Ook is het mogelijk om CV-warmte uit de boiler te halen, bijvoorbeeld voor het verwarmen van een kantine of tanklokaal.

 • Hele jaar door gratis warmte uit zonne-energie

 • Voor tapwater en/of aansluiting op cv

 • Benutting van warmte uit de melkkoeltank (WTW) is mogelijk

 • Boilers van 200 tot 1000 liter

 • Bij hoge warmtevraag eventueel na verwarmen met gas of elektra >(overcapaciteit) zonnestroom

 • Grote besparing op energiekosten. Investering snel terugverdiend. Nu tijdelijk flinke subsidie voordeel!

Recreatieve sector

Niets is mooier dan het gebruik van zonnewarmte op een camping. Dat maakt uw sanitaire voorziening groen! Uw bezettingsgraad gaat namelijk hand in hand met de opbrengst van de zonneboiler. In het hoogseizoen is het vaak het mooiste weer en presteert een zonneboiler op z’n best, juist op het moment dat u de hoogste heetwaterbehoefte heeft. De heatpipe collectoren leveren gedurende de hele dag door lichtinstraling energie. Daarmee dus gratis warm water voor uw gasten!

In combinatie met de FlexHeat energiebesparende boiler van ReHeat bespaart u fors op uw energiekosten. Dit komt omdat de installatie slim inspeelt op piekverbruiken.

 • Tijdens campingseizoen de hoogste opbrengst zonnewarmte
 • Voor tapwater en/of aansluiting op cv

 • Voldoet aan de NEN 1006 normering, Waterwerkbladen en de ISSO publicaties 55.1 en 55.2 (legionellabestrijding)

 • Bij hoge warmtevraag eventueel na verwarmen met gas of elektra  >(overcapaciteit) zonnestroom

 • Grote besparing op energiekosten. Investering snel terugverdiend.
  Nu tijdelijk flinke subsidie voordeel!

ReSolar

AgriHeat BoerderijBoiler

FlexHeat Boiler

FlexHeat Boiler

Opbrengst vergelijk zonnestroom en zonnewarmte

Om een goede vergelijking te maken kijken we naar de opbrengst per jaar tussen zonnestroom en zonnewarmte.

Een PV paneel om elektriciteit op te wekken levert gemiddeld 155kWh/m2 per jaar. Zonnecollectoren voor warm water zijn er in twee varianten; vlakke plaat collectoren en glazen vacuümbuizen: heat pipe collectoren. De opbrengst van een vlakke plaat is ongeveer 495 kWh/m2 per jaar en die van een vacuümbuis ongeveer 610 kWh/m2 per jaar. Waarbij een heat pipe collector veel meer energie levert in de wintermaanden dan een vlakke plaat. Zoveel mogelijk energie per vierkante meter doet u dus met een zonneboiler en heat pipes!

Waarom de hoogste opbrengst?

Extra grote kop, voor optimale warmteoverdracht

De zonnecollectoren van Resolar hebben de hoogste opbrengst! Dit komt door de extra grote koppen van onze heat pipes.

In vergelijking met andere aanbieders van heatpipes met een 14mm kop. Hebben Resolar heat pipes een kop van 24mm, waardoor de warmteoverdracht een veel grotere oppervlakte heeft. Dit maakt elke buis een stuk efficiënter