Veel energie besparen met Heatpipes zonneboiler

Zonnewarmte met Heatpipes levert tot 90% energiebesparing op!

Bij Camping Heidepark in Lemelerveld kunnen gasten tegenwoordig warm douchen op de kracht van de zon. Gratis warm water voor de gasten! De Heatpipe collectoren van ReHeat heetwatersystemen leveren gedurende de hele dag door warme energie. Door de ronde vorm van de vacuümbuizen valt de zon gedurende de hele dag loodrecht op de heatpipe. Ze zijn zo gevoelig voor UV straling, dat ze ook bij vorst en op donkere dagen warmte opwekken. De bezettingsgraad op een camping gaat hand in hand met de opbrengst van de zonneboiler. In het hoogseizoen is het vaak het mooiste weer en presteert een zonneboiler op z’n best, juist op het moment dat de meeste heetwaterbehoefte gevraagd wordt. Naast tapwater kan het systeem ook worden aangesloten op de CV/vloerverwarming.

De Heatpipes leveren meer energie op dan reguliere systemen. Ter vergelijking: Een zonnepaneel levert gemiddeld 155 kWh/m² en een vlakke plaat zonnecollector 495kWh/m². De Heatpipes leveren 610kWh/m²!

Combineren is extra besparen! In combinatie met de FlexHeat energiebesparende boiler (tot wel 1000 liter) wordt er fors bespaard op de energiekosten. Dit komt omdat de installatie slim inspeelt op piekverbruiken. Zo wordt tot wel 90% op de energiekosten bespaard en is de investering met de huidige gasprijzen snel terugverdiend. Eventueel elektrisch na verwarmen met een met (overcapaciteit) zonnestroom of een gasketel is mogelijk.

Geissler installeert het systeem ook veelal in de intensieve veehouderij, waar ook een hoge warmwaterbehoefte is. Door middel van een zonneboiler wordt dit water aanzienlijk voorverwarmd en opgeslagen in de duurzame boerderijboiler. Soms is na verwarming niet eens meer nodig!

Onze systemen voldoen aan de huidige subsidieregels en in veel gevallen is een flinke tegemoetkoming door de overheid mogelijk. Wilt u ook graag kijken of het systeem voor uw bedrijf interessant is? Geissler geeft u vrijblijvend advies.

Samen tot de beste oplossing komen

Voor iedere situatie is een maatwerk oplossing. Onze specialisten denken graag met u mee! Vul onderstaand formulier in en wij bellen u snel terug.