Verse eieren en blije kippen met de mobiele kippenkar

Met Geissler Installatietechniek als uw vertrouwde dealer

Geissler Installatietechniek is de dealer van de Wijkamp mobiele kippenkar! Deze innovatieve kippenkar is niet alleen duurzaam, maar biedt ook de perfecte oplossing voor directe vermarketing. Daarnaast is het een prachtig plaatje in uw omgeving. Met een volledig configureerbare wagen met talloze technische snufjes, kunt u zelf kiezen hoe u uw kippenkar wilt samenstellen.

Met meerdere typen wagens beschikbaar, van 50 tot wel 1000 vrije uitloop kippen, biedt de Wijkamp een dynamische leefomgeving voor gelukkige kippen. Het is bewezen dat gelukkige kippen gezondere eieren leggen en met deze kippenkar kunt u er zeker van zijn dat uw kippen de beste leefomstandigheden hebben.

Mobiel en zelfvoorzienend

De Wijkamp is volledig mobiel en zelfvoorzienend dankzij de zonnepanelen, water-, voer- en mestopslag. Dit betekent dat er geen afbraak van velden en natuur plaatsvindt. Bovendien is de Wijkamp uitstekend geïsoleerd voor alle seizoenen, met een infrarood paneel dat ervoor zorgt dat er een aangename en warme temperatuur in de kar is voor de kippen. De kar is ook uitgerust met individuele voerringen voor de kippen, waardoor er minder met voer gemorst kan worden.

Maar dat is nog niet alles. De Wijkamp heeft een besturingskast met een PLC, waarmee alle tijden eenvoudig zijn in te stellen, zoals de LED-verlichting, legnesten en het uitdrijfsysteem. Het uitdrijfsysteem in de legnesten zorgt ervoor dat de kippen na het leggen van hun eieren geen toegang meer hebben tot het legnest, waardoor het onnodig slapen en bevuilen van de nesten wordt voorkomen.

Automatische uitloopdeur

De Wijkamp is ook uitgerust met een automatische uitloopdeur, die ervoor zorgt dat de leghennen dagelijks toegang krijgen tot de uitloop en ’s avonds wordt afgesloten door middel van een tijdschakelaar die gestuurd wordt door de zonnetijd. Dit zorgt ervoor dat de kar afgesloten is voor roofdieren. Bovendien heeft de Wijkamp een stalen afwerking, waardoor de kar een natuurlijke uitstraling heeft, maar toch onderhoudsvriendelijk is. Deze optie is verkrijgbaar in de kleuren groen en zwart.

Om de Wijkamp nog comfortabeler te maken, is er een ventilator met temperatuursensor geïnstalleerd, die automatisch aan- of uitslaat bij de ingestelde temperatuur. De kar is ook uitgerust met een werktuig voor achter de tractor, inclusief verticale hydraulische vijzelbak en een IBC vat met 12 volt pompje om de watervoorraad bij te vullen. Dit betekent dat water en voer tegelijkertijd bijgevuld kunnen worden, waardoor er in principe maar één keer naar de kippenkar gereden hoeft te worden.

Hydraulische mestband

Een ander handig kenmerk van de Wijkamp is de hydraulische mestband, die ervoor zorgt dat de mest opgevangen wordt op een band die iedere week hydraulisch afgedraaid kan worden. Dit maakt het opruimen van de mest een eenvoudige taak, waardoor uw kippenkar schoon en fris blijft.

Voor het voeren van de kippen heeft de Wijkamp een automatisch voersysteem, dat de kippen minimaal vier keer per dag voedt. Dit systeem zorgt niet alleen voor een regelmatige voeding, maar biedt ook afleiding voor de kippen, vooral tijdens periodes van ophokplicht. Het houdt uw kippen bezig en tevreden, wat resulteert in gezondere en gelukkigere kippen.

Zonopgang simuleren met LED

Bovendien zijn er speciale voorzieningen in de Wijkamp om het welzijn van de kippen te bevorderen. In de bovenruimte zijn de lampen dimbaar en is er zelfs de mogelijkheid om de zonsopgang te simuleren. Dit helpt de kippen een natuurlijk dag- en nachtritme te behouden en bevordert hun welzijn. In de scharrelruimte onder de kar worden extra lampen geplaatst om voldoende verlichting te bieden voor de kippen.

Terugverdientijd van 2 tot 3 jaar

Afgezien van de vele voordelen die de Wijkamp mobiele kippenkar biedt, is het ook belangrijk om te kijken naar de financiële aspecten van deze investering. Afhankelijk van de keuze aan extra opties, is naar verwachting de investering binnen 2 tot 3 jaar terugverdiend, mits er een juiste afzet is. Het rendement op uw investering kan aanzienlijk zijn, vooral als u de mogelijkheden voor directe vermarketing benut. Daarom bieden we de mogelijkheid om een gedetailleerde calculatie op maat voor u te maken.

Kies vandaag nog voor de Wijkamp mobiele kippenkar van Geissler Installatietechniek en ervaar de voordelen van een duurzame en boer-vriendelijke oplossing voor uw (kleinschalige) pluimveehouderij. Investeer in het welzijn van uw kippen en geniet van de smaakvolle resultaten die gezonde en gelukkige kippen bieden.

Samen tot de beste oplossing komen

Voor iedere situatie is een maatwerk oplossing. Onze specialisten denken graag met u mee! Vul onderstaand formulier in en wij bellen u snel terug.